Radioreportage: Många lider av svårläkta sår – så kan de få bättre hjälp

Varje år drabbas ett stort antal individer i Sverige av svårläkta sår som i sin tur skapar stort lidande för den enskilda patienten och resurskrävande insatser för hälso- och sjukvården.

Sveriges Radio och Vetenskapsradion Hälsar har uppmärksammat detta växande problem i reportaget  “Många lider av svårläkta sår – så kan de få bättre hjälp”.

”Eftersom fler och fler lever längre, så kommer fler drabbas av sjukdomar som just orsakar svårläkta sår”.
Vi får höra patienten Robert som ger sin syn på smärtorna och hur de har påverkat livet. Läkaren Rut Öien berättar om det som kallas för ”sammanhållet vårdförlopp” – en plan från Sveriges kommuner och regioner som ska verka för effektivare sårbehandling. Ett initiativ som ska minska både det personliga lidandet och ge besparingar på miljardbelopp för den svenska hälso- och sjukvården.

I den stora guiden om bensår riktas huvudfokus mot venösa sår; från orsak och uppkomst till läkningsprocess och eftervård.

Ange dina uppgifter i formuläret så skickar vi guiden till din mejl.


Utbildning sårbehandling från Absorbest

Upplev skillnaden med våra förband!

Flertalet av våra förband finns att beställa som kostnadsfria prover. Svensktillverkade, i olika storlekar, med olika egenskaper för att passa olika sårtyper.

Beställ kostnadsfria prover