Företaget

foretaget-absorbest-medicinteknik-produktion
Absorbest är ett svenskt utvecklingsinriktat företag med fokus på högpresterande och hållbara medicintekniska produkter. Vårt största kompetensområde ligger i förbrukningsmaterial för avancerad sårbehandling samt inom området för ökad hygien och effektivitet i operationssalar. Alla produkter är egenutvecklade och tillverkas under strikt kontroll i vår produktionsanläggning, vilket ger optimal och kostnadseffektiv vård för vårdgivare över hela världen

Absorbest arbetar med globala marknadsledare och distributörer – mer än 95 procent av vår tillverkning exporteras, men på samma gång är vi en organisation med stark nationell närvaro. Det gör oss tillgängliga, flexibla och mångsidiga, vilket ger oss, och i slutändan våra användare, stora fördelar. I Absorbests erbjudande ingår vårt eget produktsortiment, men också OBL-lösningar i varierande serievolymer. Vi erbjuder kundunika förpackningar och utvecklar nya produktlösningar på begäran.
Absorbests produktion sker i Kisa, Sverige. Där arbetar merparten av vår engagerade och kunniga personal med allt från utveckling till produktion och distribution. Vi har även egen närvaro på den centraleuropeiska marknaden.
Vårt mål är att förbli i framkant av utvecklingen. Vi gör detta genom en ständig nyfikenhet och vilja att förstå vad som skapar största möjliga nytta för vårdgivare och patienter. Med den utgångspunkten vill vi vara tillgängliga, skapa förtroende genom konsekventa prestationer – och driva affärstillväxt.

foretaget-absorbest-Hans-Karlsson-vd

”Vi är ett starkt team här i Kisa, och genom vårt nära samarbete med våra partners har vi byggt en bra plattform för framtiden. Med detta fortsätter vi att utveckla innovativa lösningar som skapar livskvalitet”
– Hans Karlsson, vd

Absorbests historik

Entreprenören som belånade sitt hus – och kom in på världsmarknaden

Absorbest var först i världen med en superabsorberande matta för operationssalar. Idag säljs våra produkter över hela världen. Framgångssagan började i Kisa i 1997 med en entreprenör som bestämde sig för att sluta i sitt gamla jobb.

Rolf Rovaniemi har arbetat med produktutveckling under merparten av sitt liv. Först som utvecklingsingenjör på Lilla Edets pappersbruk och sedan ansvarig för utvecklingen av blöjor och absorberande material för feminin intimhygien för Duni på Swedish Tissue i Kisa. När företaget valde att stänga den delen av verksamheten lämnade Rolf företaget. Han tog med sig kunskap och idéer om absorption och en vision om att utveckla absorbenter i världsklass.

Vid en ålder av 47, startade han Absorbest tillsammans med Torbjörn Hansen.
— att vara lite äldre var en fördel, verkligen. Det ekonomiska tänket var redan på plats, men jag förde med mig värdefulla erfarenheter från produktutveckling, produktion, kvalitet och försäljning, säger Rolf.

Absorbest kom snart i kontakt med fiskindustrin och utvecklade en absorberande matta för fisktransporter. Rolf jagade kunder dag och natt i Norge och efter många sömnlösa nätter gick det i lås och verksamheten var igång. Under det första året, producerades fiskabsorbenter manuellt här i fabriken i Kisa. Tillsammans monterade och packade vi beställningarna.

—Jag belånade mitt hus så jag hade råd att investera i maskiner. Jag skulle aldrig ha gjort det om jag inte trodde på min idé, säger Rolf.

Men Rolf och Torbjörn ville fortsätta utveckla fler produkter eftersom användningen inom fiskindustrin var något begränsad. Vilka andra marknader kunde det finnas, där stora mängder vätska var ett problem? Svaret var inom hälso- och sjukvården.

Rolf kontaktade överläkaren på Ryhov’s Länssjukhus i Jönköping i Sverige och reste dit för att presentera Absorbests produkt. Ingen i personalen hade egentligen tid för en produktdemonstration, tills Rolf la mattan i en hink med vatten. Imponerad av mattans absorptionsförmåga strömmade vårdgivarna runt Rolf och började komma med idéer om hur de kunde dra nytta av produkten.

Absorbest blev det första företaget i Sverige – och i världen – att tillverka mattor för operationssalar med superabsorbenter. Genom en tysk partner nådde DryMax snabbt den europeiska marknaden. Framgång var ett faktum och snart blev Rolf och Torbjörn också intresserade av sårbehandlingsprodukter. Idén kom när de gick på en mässa och såg världens första kommersiella superabsorberande förband.
— Vi insåg genast att vi kunde göra exakt samma sak. Konkurrensen var tuff, men vår produkt skulle vara bättre, säger Rolf. Och det är hur DryMax-teknologin föddes.

Sedan dess har Absorbest fortsatt att växa stadigt. Vi har förbättrat våra produkter och utvecklat nya i vårt laboratorium. Parallellt med detta så har vi tagit en tydligare position som ett medicinteknik-bolag med en hållbarhets-strategi. Vi investerar för närvarande på den amerikanska marknaden. Men företaget håller sin bas i Kisa.
— Jag vill att företaget ska överleva här. Det är viktigt för området. Våra medarbetare ska trivas och få en möjlighet att utvecklas.
Rolf själv sa att han skulle sluta arbeta för flera år sedan.
— Med det är för kul. Och nuförtiden har jag inga sömnlösa nätter!

Arbeta hos oss!

Absorbest arbetar ständigt med att förbättra och utveckla verksamheten och i tjänsten som Produktionsledare förväntas du ta en aktiv roll i att driva organisationen framåt. Du ansvarar för att driva produktionen mot våra uppsatta mål, med ett helhetsansvar för produktion och personal inom ditt område. I tjänsten ansvarar du för att operativt leda arbetet från råvara till färdig produkt i enlighet med produktionsplanen. Dina arbetsuppgifter innebär att prioritera daglig verksamhet i förhållande till helheten i samråd med planering- och logistikavdelning. I tjänsten ingår bemannings-planering tillsammans med produktionschef som du även rapporterar till. Du ansvarar för att säkerställa rätt kompetens, genomföra medarbetarsamtal och upprätta utvecklingsplaner för dina medarbetare.

Vi söker dig som är utbildad och/eller har erfarenhet från arbete inom teknik och produktion. Tidigare erfarenhet inom ledarskap är meriterande. Du är en van användare av Office-programmen samt gärna Monitor affärssystem. Då vi är ett internationellt företag med kunder över hela världen behärskar du svenska och engelska i såväl tal som skrift. Som person har du goda ledaregenskaper med förmåga att motivera och utveckla dina medarbetare. Du är bra på att prioritera, är kommunikativ, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter drivkraft, ansvarstagande och god kommunikation. Vi producerar idag på dagtid och i 2-skift men tjänsten innebär dagtidsarbete.

Välkommen med din ansökan till ake.berg@absorbest.se så snart som möjligt men senast 7 juli. Urval sker löpande.

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift blir att tillsammans med teamet genomföra marknadsarbetet på ett strukturerat och effektivt sätt. Du förväntas bidra med produktion, men vi vill också att du tar ledarskap för planering till genomförande och uppföljning av projekt och kampanjer.

Rollen i korthet:
* Ansvara för digital marknadsföringsplanering utifrån nyckeltal för att nå företagets affärsmål
* Ansvara för att i samarbete med teamet, leverera en effektiv strategi för innehållsmarknadsföring och plan för genomförande.
* I samarbete med teamet och externa leverantörer producera innehåll
* Mäta, följa upp och analysera resultat av genomförda aktiviteter och kampanjer.

Du kommer ingå i marknadsteamet och du kommer ha ett nära samarbete med säljarna för bolagets olika affärsområden. Du rapporterar till Marknadschef.

Din profil

För att komplettera vårt team söker vi dig som drivs av att arbeta mot uppsatta affärsmål och sträva efter att uppnå bolagets nyckeltal. Du är strukturerad och med en vana att jobba i ett processtänk. Du har goda kommunikativa egenskaper i både svenska och engelska, med en bred förståelse för att målgruppsanpassa budskap. Du är medveten om vikten av förtroende som krävs inom Medtech-branschen. Du har en god kunskap om digitala kanaler, AI-genererat arbete, ett genuint intresse för sociala medier och gillar att mäta resultat.

Du trivs med att ta ledarskap i projekt och strategiarbete. Du gör det på ett strukturerat sätt och är bekväm i den ledarrollen. Det är självklart för dig att ständigt uppdatera dig inom den teknologi som digital marknadsföring vilar på. Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och några års erfarenhet från motsvarande roll.

Ansökningsförfarande

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lena Johansson, lena.johansson@skill.se alt 0708-52 32 36.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om du tycker tjänsten låter intressant.

Vi ser fram emot din ansökan!