Ett stort förband för behandling av större vätskande bensår

Sår som är cirkulära runt benet, lapptäcke av flera förband, uppluckrad hud och vätskeansamling vid foten. Detta är problem som kan uppstå med större vätskande bensår och som kan undvikas med rätt lösningar.

Vi skapade ett stort superabsorberande förband som täcker stora ytor och tar hand om mycket sårvätska vilket ger dig och patienten en enklare och tryggare vardag.

Bilderna nedan är från en sårdokumentation där ett stort venöst bensår blivit omlagt med ett sårförband och kompressionslindning. Med benen i neråtlutat läge har sårvätska med tiden runnit ner längs benet och samlats vid foten. Resultatet blev läckage genom lindningen och en skadad, uppluckrad fot.
Bild på vätskande bensår med maceration och läckage. Här behövs i stället ett stort förband – ett jättestort förband med hög absorptionskapacitet som kan ta hand om den stora mängden sårvätska i denna kritiska fas.

Så använder du stora förband som en stövel runt ett underben

Stora förband ska kunna appliceras runt ett helt underben likt en stövel. På så vis ges förbandet möjlighet att absorbera sårvätska runt hela benet inklusive vid foten.
Här är det också viktigt att förbandet har superabsorberande egenskaper. Ett superabsorberande förband av kvalitet kapslar in stora mängder vätska inuti förbandets kärna och behåller vätskan där. Det innebär att förbandet inte läcker vid tryck, som exempelvis vid användning av kompressionslindning.
Du behöver alltså inte använda flera förband som ett lapptäcke, utan endast ett superabsorberande förband. Det tar hand om all sårvätska och minskar risken för läckage igenom lindning och kläder.

Ett stort absorberande förband för vätskande sår.Bilderna visar hur Absorbests sårförband i storlek 37×56 cm viks runt underbenet och fästs med tejp. I exemplet används en elastisk tublinda för fixering men kan ersättas eller kompletteras med kompressionslindning.

Ladda ner vår applikationsguide här

 

Vi erbjuder två alternativa sårförband i storleken 37×56 cm:

DryMax Soft – ett sterilt, följsamt förband med hög absorptionskapacitet.
DryMax Non Sterile – ett osterilt förband som kommer i behändiga zippåsar anpassat för hemsjukvården.

Fyll i dina uppgifter så skickar vi kostnadsfria prover av DryMax Soft till din arbetsplats.


Varför du kan använda superabsorberande förband vid stora vätskande sår:

  • Tidsbesparande – endast ett förband som håller torrt och byts mer sällan än traditionella förband
  • Kostnadseffektivt – Ett stort förband istället för många små är kostnadseffektivt. Ett bra förband ger dessutom möjlighet att förlänga tiden mellan sårbehandlingstillfällena
  • Förbättrar möjligheterna till sårläkning – såret ges en bättre sårläkningsmiljö jämfört med konventionella förband

 

Givetvis kan förband i denna storlek användas till andra typer av vätskande sår, på andra ställen av kroppen.absorbest-stort-forband-37x56-cm